Ilmainen työväline "Helsingin yliopisto":n ja muiden yliopistojen opiskelijoille. Hanki maksuton käyttäjätili nyt!

Läheisten kokemukset hoivakotien koronaeristyksestä
0 %
Maaliskuussa 2020 Suomen valtioneuvosto asetti voimaan joukon ihmisten sosiaalista kanssakäymistä vähentäviä rajoituksia. Rajoitukset ovat olleet vahvoja suosituksia muuten, paitsi hoivakodeissa asuvien ikääntyneiden kohdalla. Hoivakodeissa läheisten vierailut kiellettiin ja kielto on voimassa ainakin kesäkuule 2020 asti, todennäköisesti sen jälkeenkin.

Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa on käynnissä Koneen säätiön rahoittama hoivakotien asukkaiden hyvinvointia koskeva tutkimus. Osana tutkimusta haluamme kerätä koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilaan liittyviä kokemuksia hoivakodeissa asuvien ihmisten läheisiltä. Olet saanut sähköpostiisi tämän kyselyn, koska joku läheisistäsi asuu palvelutalossa, vanhainkodissa tai muussa hoivakodissa. Huomaathan, että lomakkeessa kutsumme kaikkia asumispalvelumuotoja yhteisesti nimellä hoivakoti. Voit vastata kyselyyn siinäkin tapauksessa, että läheisesi on menehtynyt hoivakodissa koronaeristyksen aikana.

Lomakkeen kautta sinusta ei kerry tutkijoille mitään henkilötietoja, mutta voit kyselyn lopussa kuitenkin itse antaa puhelinnumerosi, mikäli haluat antaa tutkijoille suostumuksen ottaa sinuun yhteyttä henkilökohtaisen haastattelun järjestämiseksi. Kaikki läheisten kokemukset ja ajatukset ovat tärkeitä, ja vastauksesi auttavat myös kehittämään hoivakotien toimintaa mahdolisissa uusissa poikkeustilanteissa. Vastausaikaa on 15.6.2020 asti. Kiitos kun autat!

Yhteistyöterveisin,
Jari Pirhonen, FT, vastuullinen tutkija
jari.pirhonen@helsinki.fi